OTOMDER

Otomotiv Mühendisliği Derneği (OTOMDER) 4 yıl boyunca 5 farklı üniversiteden öğrencilerin çalışmaları sonucunda birçok üniversite ve öğretim üyesinin desteğiyle Ağustos 2016 da kurulmuştur. Derneğin kuruluş amacı, Otomotiv Mühendisliğini tanıtmak, Otomotiv Mühendisliğinin sektöre tanıtımını yapmak ve kendi sektöründe tercih edilen bir bölüm olmasını sağlamaktır. OTOMDER bu amacı doğrultusunda medya ve otomotiv sektöründen iş birlikleriyle Otomotiv Mühendislerine kariyer şansı oluşturmaktadır.

Vizyon

Ülkemizde yatırım ve istihdamın en yüksek olduğu alanlardan biri olan otomotiv sektöründe otomotiv mühendislerinin söz sahibi olmasını sağlamak.

Misyon

Otomder vizyonu doğrultusunda öncelikle Otomotiv Mühendisliği’nin tercih edilme oranını arttırmak ve tanıtımını yapmak amacıyla sosyal medya başta olmak üzere medya kuruluşlarıyla iş birlikleri yapmaktadır. Aynı zamanda sektör firmalarının işe ve staja alımda tercihini Otomotiv Mühendisliği öğrenci ve mezunlarından yana kullanması için çalışmalar yürütmektedir.